IPL-ontharen

IPL-ontharen

Nooit meer scheren, epileren of waxen! De MedCos IPL en IPL SHR is een snelle, eenvoudige en zo goed als pijnloze ontharingsmethode voor ieder lichaamsdeel en maakt gebruik van licht.

IPL-ontharen

De methode is voornamelijk geschikt voor donker haar. Het pigment in de donkere haren absorbeert het licht en zet dit om in warmte, waardoor de haarzakjes worden vernietigd. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn derhalve vaak niet te behandelen. Mensen met een donkergetinte huid en mensen met een zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigmentgehalte in de huid.

Bij de IPL SHR-behandeling worden alleen de haren aangepakt die zich in de groeifase bevinden. De meeste haren bevinden zich echter in de rustfase. Pas wanneer deze haren de groeifase ingaan, kunnen ze behandeld worden. Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat, waarbij 80% tot 90% van de haren wordt verminderd. Ik raad aan om elk jaar 1 of 2 onderhoudsbehandelingen te ondergaan om het resultaat optimaal te behouden. Dit komt doordat er altijd enkele haren na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen
komen.


Bekijk ook de lichaamsbehandelingen en gezichtsbehandelingen.